close

Videolarınızı hesabınız açıkken izlemeniz durumunda her izlediğiniz ve eklediğiniz videolardan ve etkileşimlerinizden (beğeni, takip vb.) para kazanırsınız.

Rainbow Six Siege İncelemesi

cloudrome avatar   
cloudrome
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege İncelemesi yaparak oyun hakkında biraz bilgi verelim. Öncelikle oyun ne zaman çıktı? Nasıl oynanır? Gibi sorulara yanıt verelim. Oyun ilk olarak 2013 tarihinde Ubisoft ..

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege İncelemesi yaparken değineceğimiz diğer bir önemli konuda oyunun kaç sezonda oluşuyor olduğudur. Oyun 2 sezon olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun ikinci sezonu 2017 senesinde oyun severlerin beğenisine sunuldu. İlk sezondaki bazı güzelliklere ikinci sezonda daha geniş ve kapsamlı özellikler ile geliştirme sağlandı.

Oyunun ilk sezonunda küçük güncelleştirme paketleri veriliyordu. Fakat ikinci sezon ile birlikte bu durumun yerini büyük ve kapsamlı güncelleştirmeler aldı. Oyuna yeni harita ve 2 adet operatör daha eklendi. Oyundaki haritalar ücretsiz veriliyor fakat operatör almak istiyorsanız ücretli bir şekilde satın almanız gerekiyor.

Oyunun Grafik ve Ses Özellikleri Nasıl?


Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege İncelemesi konusuna grafik ve ses özellikleri ile devam edelim. Oyunun grafikleri gelişen teknolojiye uyum sağlar nitelikte ve gerçekçiliği yüksek bir animasyona sahiptir. Yeni nesil oyunlarda bulunan özelliklere sahip olmasıyla oldukça modern yapıdadır. Oyunun boyutu 34 GB olmasına rağmen oldukça yeterli görülebilecek grafik özelliklerine sahiptir.

Ayrıca bunu yeterli görmeyen oyun severler için bir kolaylık sağlanmış durumdadır. İsteyenler bu oyuna ek olarak ekstra 40 GB daha indirmeleri ile birlikte oyunun Ultra HD grafik paketini de alıp oynamak mümkün. Tabi oyunu bu özelliklerde oynamak yüksek özelliklere sahip bir bilgisayar gerektiriyor. Çünkü toplamda 80 GB bir oyun indirmiş oldunuz. Fakat bu durum oyuncu inisiyatifine bırakılmış ve ayrıca ek paket bile ücretsiz veriliyor.

Oyunun ses özelliklerine bakacak olursak, oyun 5.1 ya da 7.1 stereo deneyimi ile oldukça iyi bir ses özelliğine sahiptir. Oyunda bulunan silah sesleri, yürüme sesleri, kullanılan ekipman sesleri, cam kırılma sesleri ve efektler oldukça güzel bir oyun deneyimini bizlere sunuyor.

Oyunun Oynanışı Nasıldır?

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege İncelemesi hakkındaki yazımıza oyunun oynanış özellikleri ile devam edelim. Oyunun karakterlerinin yapısı, oyun mekaniği ve kullanılan oyun motoru oyuna çok gerçekçi bir hava katıyor. Belirlenen farklı noktalarda tırmanma tecrübeleri, kırılan duvar parçaları ve sesleri, duvardaki bloklar halinde metal yapılar bize gösterişli bir oyun deneyimi sağlar nitelikte. Gerçekçi silahlar ve koruyucu yelekler, yerdeki dikenli teller, yerleştirilmiş patlayıcılar gerçekteki gibi kurgulanarak oyuna dökülmüş. Diğer oyunlarda görülen oyuncuyu belli bir süre bekletme ve oyunu geciktirme bu oyunda en alt düzeyde görülüyor. Böylelikle oyundan kolay kolay sıkılıp başka oyuna geçmeye çalışmak gibi bir derdiniz olmadan oyuna ciddi bir şekilde odaklanabiliyorsunuz.

Oyun İçi Operatör Destekleri


Oyuna gelen sürekli güncellemeler ile oyuna başladığınız karakterlerin dışında başka karakterle ve nice özellikler bulmanız mümkün hale geliyor. Oyuna sürekli genişletecek paketler geliyor ve bu durum denetleniyor. Tabi bu yeni özellikleri oyuna ait olan R6 Kredileri ile alabiliyoruz. Bu kredilerde belirli bir ücret karşılığında oyuncuya verilmektedir. Oyunda ne kadar erkek karakter ve eşyası varsa bir onun kadar da kadın karakter ve eşya mevcut. Oyun bu yönüyle kadın oyunculara da önem verdiğini göstermek istemiş.

Oyunun Çevrimiçi Deneyimi ve Takımlar

Oyun diğer online oyunlara göre fiyatı biraz daha yüksek. Bunun dezavantaj olduğunu düşünmeyin çünkü bu düşüncenin tam tersi avantajlı bir yapıya sahip diyebiliriz. Çünkü diğer çevrimiçi oyunlara baktığımız zaman, ücretsiz ve kolay ulaşılabilir olduğu için herkes tarafından indirilebiliyor ve oyunda hile de kullanılabiliyor.

Fakat kimse hile kullanmak için bir oyunu satın almaz. Böylelikle oyunu satın alıp oynayan kesim için bu durum avantaj sağlıyor. Profesyonel oyuncular ile hilesiz bir ortamda oynayarak daha çok zevk almak mümkün hale geliyor. Oyunda iki takım bulunmakta ve bunların renkleri olarak turuncu ve mavi renkler tercih edilmiş. Her takımda 5 oyuncu olmak zorunda, fazlasına izin verilmiyor.

Diğer oyunlardaki gibi herhangi bir kullanıcı yerine bilgisayar tarafından oyuncu oyunu oynamıyor yani kullanıcı şartı var. Oyunu terk etme diğer oyunlarda olduğundan farklı olarak ceza getirmiyor. Fakat oynadığınız takımı terk etmek etik bir davranış olmayacağından dolayı diğer kullanıcıları sinirlendirebilir. Oyuna başlamadan önce Tom clancy’s rainbow six: siege incelemsi yaparak daha oyun hakkında daha çok bilgiye sahip olabiliriz.

Tom Clancy’s Rainbow

Tom Clancy’s Rainbow

Minimum Sistem Gereksinimleri


Oyunun en düşük özellikli sistem gereksinimleri şu şekildedir;

  • Windows 7, 8, 10 ve 64 bit
  • İntel Core i3 ya da AMD Phenom X4 945
  • En az 6 GB Ram bulunmalı.
  • 30 GB HDD alanı bulunmalı.
  • Nvidia GTX 460 ya da Amd Radeon HD 5870 grafik
  • Direct X 11 ve 1 GB Vram

Yukarıda maddeler halinde bu oyunu oynayabilmemiz için gereken en düşük özellikler verilmiştir.

Önerilen Sistem Özellikleri

Oyunu oynamak için bilgisayarımızda olması gereken ideal özellikler şu şekildedir;

  • Windows 7, 8, 10 ve 64 bit
  • İntel Core i5 ya da AMD FX – 8120
  • 8 GB Ram bulunmalı.
  • 30 GB HDD alanı bulunmalı.
  • Nvidia GTX 670, 760, 960 ya da AMD Radeon HD 7970, R9 380, Fury X grafik
  • Direct X 11 ve 1 GB Vram bulunmalı.

Yukarıda maddeler hainde verilenler bu oyunu oynamak için ideal olan bilgisayar özellikleridir.

No comments found