Videolarınızı hesabınız açıkken izlemeniz durumunda her izlediğiniz ve eklediğiniz videolardan ve etkileşimlerinizden (beğeni, takip vb.) para kazanırsınız.
Deprem Bölgesindeki En Büyük Tehlikeyi Anlattı | Kimse Bunu Konuşmuyor Ama Yaklaştı! #deprem
İyi Partili Emine Küçükali, "Depreme nasıl hazırlanabiliriz?" temalı birçok seminer ve programlar yaptı. Çok anlattı çok uyardı ama bu facia göz göre geliyorum demedi mi?
Biz neden koordine olamadık? Afeti neden yönetemedik?
17 Ağustos depremi sonrası toplumsal, güvenlik ve ekonomik alanlarda öncelik inşaat sektörüne verilmişti. Bu da yeni yapılacak konutların depreme karşı daha güvenli yapılacağı algısını yerleştirmişti.
Bu depremde Yeni Yapılan Binalar Neden Yıkıldı?
Deprem bölgesinden gelen görsellere videolara baktığımızda şunu görüyoruz. Binalar zemin katta patlıyor, üstü dağılmadan zemine çöküyor. Ağırlıkta olan görsellerde bu durumu görüyoruz. Bu durum binanın zemin katı ile oynandığının göstergesi olabilir mi?
Ülkenin ağır deprem geçmişine karşın milyonlarca kişinin yoğun nüfuslu, yüksek katlı binalarda yaşadığı Japonya gibi ülkeler, inşaat yönetmeliklerinin insanları felaketlere karşı nasıl koruyabildiğini gösteriyor.
Bizim "Kader" dediğimiz felakette, depremlerde nasıl oluyor da Japonlar en az hasarla çıkıyor?Japonlar gibi bina yapmanın maliyeti çok mu yüksek? Neden yapamıyoruz?
Ancak Türkiye’de hükümet belirli aralıklarla “imar afları” ilan etti. Bu da uygulamada, gerekli güvenlik sertifikaları olmadan inşa edilen binaların hukuken cezadan muaf tutulması anlamına geliyor.
Karşıtları, uzun süredir bu tür afların büyük bir depremde felakete yol açacağı uyarısı yapıyordu.
Felaketten sadece bir kaç gün önce, Türk medyası yeni bir imar barışı yasasının parlamentoda onay beklediği haberini geçmişti. İnsanları öldüren imar afları mı?
Twitter:
https://twitter.com/yenicag_tv
Facebook:
https://www.facebook.com/yenicagtelevizyonu
İhbar Hattı:
WhatsApp: 0541 418 15 15
#Yeniçağ
#Haber
#Haberler
#Sondakika
#Ekonomi
#Spor